Közlekedésbiztonsági akció Pápán
2020-10-29 09:57:50

A rendőrök a Látni és látszani kampányhoz csatlakozva a látás és a láthatóság jelentőségére hívták fel a közlekedők figyelmét.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a város egyik forgalmas utcájában tájékoztatták a kerékpárosokat és a járművezetőket a megváltozott látási- és útviszonyokról 2020. október 27-én, reggel. A rendőrök felhívták a gépjárművezetők figyelmét a téli gumiabroncsok használatának fontosságára, valamint a sofőrök tájékoztatást kaptak a Látni és látszani elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányról is. A programhoz csatlakozó szervizekben a gépjármű-tulajdonosok ingyenesen átvizsgáltathatják járművük világítását és jelzőberendezéseit. A szakemberek többek között elvégzik a fényszórók magasságbeállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosó  berendezések működését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátorok állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját. Az egyenruhások továbbá tájékoztatták a kerékpárosokat a láthatóságot segítő eszközök használatának fontosságáról és szabályairól. Hangsúlyozták, hogy a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárúton közlekedve is kötelező. A rendőrök a szabálykövető közlekedők részére fényvisszaverő karpántokat adtak át.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk az esemény hivatalos weboldalán, a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

… hogy mindenki hazaérjen!


Forrás: police.hu